×
Eventil - Find Tech Events
Official mobile app
FREE - In Google Play
View
×
Eventil
Official mobile app
FREE - In App Store
View

XXIII. Craft Meetup

Aug 21, 2019 · Budapest, Hungary

Sziasztok,

Augusztus 21.-én Szerdán újra várunk Titeket a Craft Meetupon, két igazán izgalmas, tanulságos és inspiráló sztorival.

----------------------- ||| -----------------------

Erdélyi Soma: Hey Cortana, tell us how you got hacked

Cortana, Alexa, Siri, Google Assistant. A hangutasításokkal vezérelhető digitális asszisztensek egymás után megjelentek az okostelefonjainkban, laptopjainkban, de még a nappalinkban is. Bár céljuk, hogy gyorsabbá és egyszerűbbé tegyék az eszközeinkkel folytatott interakciókat, az éremnek van másik oldala is. Tulajdonképpen olyan szoftver került így szinte az összes készülékünkre, mely mikrofonjával folyamatosan figyelhet, az interneten át a háttérben parancsokat ad és fogad. Ráadásul távoli szerverektől érkező adatok alapján kódot futtat a saját eszközünkön, miközben hozzáfér személyes adatainkhoz. Mi baj történhet?

Az előadásomban izraeli biztonságtechnikai kutatók munkája nyomán járom körbe a digitális asszisztensek, elsősorban a Cortana biztonsági kérdéseit és kockázatait. Az általaluk felfedezett sérülékenységeken keresztül bemutatom, egy ilyen komplex új fejlesztés esetén milyen problémák jöhetnek elő és mit tanulhatunk belőlük.

----------------------- ||| -----------------------

Szekeres Bálint: nginxconfig.io - A pet project elszabadult

NGINX, hamarosan a legnépszerűbb webszerver, mindenki hallott róla aki webes területen mozog:
rohadt gyors, memóriabarát, open source és szét lehet konfigolni.

Talán pont a sok beállítási lehetőség és az ismeretlen syntax képez a fejekben egy magas belépési küszöböt ami miatt maradunk inkább a jól bevált Apache-nál. Milyen jó lenne erre egy tool, ahol bekattintgatom, hogy mire van szükség majd kiköpi az optimális NGINX konfigurációt.

Mit csinál ilyenkor egy fejlesztő, aki nem ismer lehetetlent: git init.
És ami ezután jött: rengeteg kutatás (rádöbbenés, hogy a net tele van összehányt NGINX snippet-ekkel), refactor, konverzió mérés, refactor, bugfix, new feature, Reddit launch, refactor, Twitter monitor, GitHub issue-k kezelelése, refactor…

Végigvezetlek titeket a kis pet projectem megszületésétől, GitHub felfutásán keresztül a DigitalOcean megkeresésig és EXIT-ig.

Kapunyitás 18.00/Kezdés: 18.30

Italokról és harapnivalóról gondoskodunk. Az előadások után a beszélgetés tovább folytatódik a közeli Ibolya presszóban.

Magyar nyelvű előadások / This event is in Hungarian

Event organizers
  • Craft Meetup

    A Craft Meetup célja, hogy a budapesti szoftver fejlesztő közösség számára egy találkozási pont legyen, egy olyan hely, ahol mindannyian fejlődhetünk, mint programozók. Az eseményt havonta tervezzük megrendezni, és az általános fejlesztéssel kapcsolatos témák mellett, szót ejtünk majd módszertanokról, és konkrét eszközökről is. A magas színvonalú előadások után kötetlen sörözésre, és társalgásra invitálunk majd benneteket. Craft Meetup mindenkinek szól, akik számára a programozás élvezet, és szeretné azt m

    Recent Events
    More

Are you organizing XXIII. Craft Meetup?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews

Featured Events