XIII. Craft Meetup

Feb 22, 2017 · Budapest, Hungary

Tartozunk nektek Ormándi Zoli múltkori elmaradt előadásával, emellett pedig Szpisják Dani is érkezik egy izgalmas Security témával.

Ormándi Zoltán: Agile System Engineering  Hogyan lehet az agilis szoftverfejlesztés alapelveit alkalmazni a rendszeradminisztráció és üzemeltetés területén? Mik azok a gyakorlatok, amiktől valóban tervezhetővé válik ez a munka? Az előadás nem egy elméleti okfejtés az Agile Manifesto átfogalmazásáról vagy elképzelt ötletek bevezetéséről, hanem egy case study az Emarsys-nál az elmúlt 2 évben véghezvitt változásokról és azok hatásáról.

Szpisják Dániel: Webfejlesztés biztonságosan - Defense in Depth Egy mai szoftverfejlesztő nem kerülheti el az IT biztonság témakörét. Sokszor magasszintű best-practicekkel találkozik, amelyek gyakorlati alkalmazása igencsak nehézkes. Előadásomban egy ilyen alapvető biztonságtechnikai koncepcióval ismerkedünk meg, mely a "defense in depth" névre hallgat. A jól ismert XSS sérülékenységet felhasználva vizsgáljuk az elgondolás gyakorlati megvalósítását. Lépésről lépésre vesszük a lehetséges védelmi mechanizmusokat (igen, több van!). Utána megnézzük ezek hogyan kombinálhatóak egy magasabb biztonsági szint elérése érdekében. Aki webes környezetben fejleszt, annak mindenképp hasznos lesz ez az előadás.

Magyar nyelvű előadások / This meetup is in Hungarian.

Pizza mindenképp lesz, talán sör is :-). Várunk titeket, gyertek!

Az előadások utáni kötetlen beszélgetés a közeli Ibolya presszóban folytatódik.

Event organizers
  • Craft Meetup

    A Craft Meetup célja, hogy a budapesti szoftver fejlesztő közösség számára egy találkozási pont legyen, egy olyan hely, ahol mindannyian fejlődhetünk, mint programozók. Az eseményt havonta tervezzük megrendezni, és az általános fejlesztéssel kapcsolatos témák mellett, szót ejtünk majd módszertanokról, és konkrét eszközökről is. A magas színvonalú előadások után kötetlen sörözésre, és társalgásra invitálunk majd benneteket. Craft Meetup mindenkinek szól, akik számára a programozás élvezet, és szeretné azt m

    Recent Events
    More

Are you organizing XIII. Craft Meetup?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews