Workshop visible mending | Fashion Recycle Hub

Jul 31, 2021 · Apeldoorn, Netherlands
CODA ExperienceLab | Volwassenen | 31 juli van 14-16 uur | € 20,- (inclusief workshop, materialen en rondleiding CODA ExperienceLab)

Combineer ambacht met innovatie om oude kleding een boost te geven. Kleding is helaas steeds vaker een wegwerpproduct wat ten koste gaat van het milieu en ongelijkheid en slechte werkomstandigheden in het maakproces vergroot. Deze problematiek wordt ook wel ‘fast fashion’ genoemd. Geef oude kleding een tweede leven met verschillende materialen en technieken in de Fashion Recycle Hub van CODA ExperienceLab. Met behulp van digitale technieken zoals een 3D printer, lasersnijder, digitale borduurmachine en transferpers leer je hoe kleding gemakkelijk gerepareerd kan worden. Naast moderne technieken inspireert CODA bezoekers met traditionele handwerkmethodes. Er wordt tijdens deze workshop een combinatie gemaakt tussen oude ambachten en innovatieve technieken.

In het lab zijn verschillende stoffen, kledingstukken en materialen aanwezig om mee te werken. Uiteraard nodigen we je van harte uit om ook eigen kledingstukken met beschadigingen mee te nemen om daarop in CODA, gecombineerd met de materialen in het lab, visible mending toe te passen.

Event organizers
  • CODA

    Met een museum, bibliotheek en archief is CODA hét cultuurhuis van Apeldoorn. Een levendige bron van literatuur, kunst en geschiedenis, middenin het hart van de stad. Ontdek de mooiste verhalen, beleef de geschiedenis van uw eigen omgeving en proef de verfijnde cultuur.

    Recent Events
    More

Are you organizing Workshop visible mending | Fashion Recycle Hub?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Topics
Rating

based on 0 reviews

Featured Events