D3.js + Serverless on Azure

May 22, 2018 · Zagreb, Croatia

17:30 - Okupljanje
17:45 - Predavanja
19:00 - 🍕🍕🍕

⏰ Ante Tomić: Uvod u magičnu D3.JS vizualizaciju podataka
Vidjeli smo u zadnjim meetupovima malo više o temama kao što su Angular, React, CSS Grid ili postavljanje JavaScripta, ali što o stvarima koje je teško napraviti bez dodatnih libraryja u Reactu? Danas često imamo potrebu za vizualizacijom podataka pa imamo web-alate što su Grafana, Kibana ili PRTG koji su upravo za to. Kroz razne primjere i interaktivnu demonstraciju ću vam predstaviti D3.JS, jedan od najmoćnijih alata za vizualizaciju podataka koji je definitivno must-have ako hoćete stvoriti bilo kakvu moćnu vizualizaciju! Vidjet ćemo i malo više o primjeni D3-a s .NET-om, Reactom ili čak s vanjskim libraryjevima.

⏰ Ivan Čuljak: Going Serverless on Azure
Ne tako davno, serverless je bio zgodna, ali ne previše korisna igračkica. Mogli smo vrtjeti male skripte/funkcije bez razmišljanja o infrastrukturi te bez „lijepog“ računa na kraju mjeseca, ali to je bilo više manje to.
Vremena su se promjenila i serverless je skoro postao građanin prvog reda 😊
Danas već možemo koristiti serverless za razvoj mock i pravih APIa, kao gateway, kao mikroservise, ali mikroservise koje možemo jednostavno i ulančavati i orkestrirati njima. Nekada je bio i „problem“ kako „okinuti“ izvođenje funkcija, pogotovo više njih, ali danas i za to imamo elegantno rješenje.
U ovom predavanju proletjeti će se kroz Logic Apps i Functions, kako bi se postavili temelji za nešto više detalja o Functions Proxies i API Management, Durable Functions i sustavu koji pretvara cloud u event-driven sustav – Event Grid.

Event organizers
  • Microsoft Developer User Group Zagreb

    Jedna od najstarijih grupa u Hrvatskoj koja se bavi pretežno Microsoftovim platformama i rješenjima, no ne bježimo niti od općenitih developerskih tema kao niti standardnih i open source tehnologija. Sastajemo se svaki mjesec u Zagrebu! Pridružite nam se!

    Recent Events
    More

Are you organizing D3.js + Serverless on Azure?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews