SAST Väst Q1 - Vårmix

Apr 17, 2018 · Lindholmen, Sweden

Dags att kicka igång SAST-året med vårt Q1-möte. (Ja, vi vet att april tekniskt sett inte ligger i Q1.)

Denna gång har vi tre tal inom lite olika ämnen där vi kommer att lära oss mer om att testa bil utan bil, Continuous Deployment och vad som händer i forskningsvärlden.

Vi startar klockan 18 och vi kommer att ha en paus där det bjuds på kaffe och fralla med möjligheter att nätverka och mingla med kollegor i branschen.

- Hur man testar bil utan bil - Martin Lundgren & Viktor Stråhlen
Martin och Viktor från CEVT kommer att prata om mjukvarutest och verifiering inom automotive. De kommer att belysa problem kring att testa i en bil, testautomation, vilka utmaningar de ser, samt hur man gör idag för att simulera en verklig bil-miljö.

Martin Lundgren
Testare och tekniker inom testautomation och en expert på testutrustning för simulerad mjukvaruprovning för bilar PÅ CEVT. Deltog i utvecklingen av testutrustning i projektet som sedermera resulterade i årets bil.

Viktor Stråhlen
Testledare och koordinator för ett team med fokus på testautomationsutveckling för bilindustrin på CEVT. Har erfarenhet av testning inom automotive och de utmaningar som industrin står inför, framförallt inom mjukvaruverifieringen.

- Continuous Deployment at Ericsson - Magnus Castell
Mer info inom kort.

- Vad talar forskarvärlden om när det kommer till testning? - Dr. Emil Alégroth
I detta talk kommer Dr. Emil Alégroth ge oss en sammanfattning av vad som diskuterades på International Conference on Software Testing (ICST). ICST är den ledande akademiska konferensen i världen om mjukvarutest och visar årligen vilken riktning som forskarvärlden tagit just när det kommer till testning av mjukvara. Presentationen kommer visa vilka de generella trenderna var under konferensen men också presentera ett par mer intressanta områden (forskningsartiklar) mer i detalj. Förhoppningen är att ge insyn i vad som kan bli industriella arbetssätt de närmsta åren.

Emil är biträdande universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola där han tidigare gjort en post doc efter att avslutat sin doktorsexamen vid Chalmers Tekniska Högskola 2015. Hans primära forskningsområde är testning med fokus på automatiserad test men han har även forskat på industriellt beslutsfattande, teknisk skuld, och mjuka faktorer som påverkar mjukvaruutveckling. Utöver forskningen så är han sedan 2015 också VD för företaget Auqtus som utvecklar och säljer verktyg för automatiserad testning. Han är också frekvent talare på olika industriella såväl som akademiska konferenser.

Varmt välkomna!

Event organizers
  • SAST Väst

    SAST arrangerar konferenser möten med teman inom test och närliggande områden som kravhantering och projektledning. Vi väljer föreläsare från olika organisationer, även internationellt, för att dela med sig av sina kunskaper. Det är för oss ett mål att ha en stor spridning på talare och har du som medlem förslag på föredrag tar vi gärna emot förslag från dig. SAST är en ideell förening utan vinstdrivande syfte och alla styrelsemedlemmar arbetar utan ersättning från föreningen. SAST Väst startade 2004 i Göt

    Recent Events
    More

Are you organizing SAST Väst Q1 - Vårmix?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Topics
Rating

based on 0 reviews