Prvo WordPress okupljanje u Vranju

May 25, 2018 · Vranje, Serbia

27. aprila počinje prvi meetup WordPress Srbije u Pčinjskom okrugu.

Dobrodošli u Vranje

Bilo da ste početnik ili nindža, da WordPress koristite iz hobija ili profesionalno - imamo predavanje za Vas.

Gutenberg iz ugla developera - Uroš Tasić

Okupljanje će otvoriti Uroš Tasić, pokretač #WPVR, organizator WordCamp Europe, široj javnosti poznat kao najbolji kuvar među WordPresserima i najbolji WordPresser među kuvarima. Pored uvodne reči, držaće nam predavanje i o Gutenbergu.

“Možda ste već čuli za projekat nazvan Gutenberg, po genijalnom revolucionaru izdavaštva, ali se sigurno pitate od kakve će koristi to biti vama. Ko će uočiti najveću razliku? I šta će se to promeniti u vašem svakodnevnom radu?

Odgovori na ova pitanja su - svako i sve. Gutenberg editor koristi blokove za kreiranje svih vrsta sadržaja, zamenjujući tako mnoštvo nedoslednih načina za prilagođavanje WordPressa. Blokovi sadržaja potpuno menjaju interakciju korisnika i developera sa WordPressom, tako da kreiranje bogatog web sadržaja bude lakše i intuitivnije za svakoga, bez obzira na tehničke sposobnosti, čime se vrši demokratizacija izdavaštva.

Mnogi ljudi smatraju WordPress najboljim načinom za širenje svojih ideja i vrlo je lako iskoristiti prednosti WordPressa ako znate da napišete kod. Međutim, to ne zna da uradi svako, a od sada za takvim znanjem neće biti potrebe.”

WordCamp Europe 2018 - Milan Ivanović

O predstojećem WordCamp Europe koji ćemo organizovati u Beogradu u junu ove godine pričaće Milan Ivanović.

Milan živi za WordPress, organizator je WCEurope i WCBGD, prvi čovek WordPress Srbije, a u slobodno vreme (potpuno neočekivano) drži predavanja o WordPressu i skuplja (gotovo iznenađujuće) majice sa raznoraznih WordPress događaja.

WordPress Srbija - Nemanja Cimbaljević

Sa planovima za razvoj srpske WordPress zajednice upoznaće nas Nemanja Cimbaljević, php/swift developer, sanjar, WordPress entuzijasta, govornik, volonter i organizator WCEurope i WCBGD. Ljubitelj X-Games i paintballa.

Never edit WordPress core files! Seriously. Just don't. - Aleksandar Predić

Izmena core fajlova WordPressa je veoma loša ideja. Njihova izmena može dovesti ne samo do nepouzdanih i nestabilnih sajtova, već može da predstavlja ogroman sigurnosni propust.

Aleksandar Predić je jedan od osnivača niške zajednice, organizator WordCamp Europe i #WPNI, PHP / WordPress Developer u niškom Shindiri studiju. Slobodno vreme voli da provodi sa porodicom i svojim jazavičarom.

Okupljanje ćemo održati 27. aprila sa početkom u 18 časova u sali Omladinskog kulturnog centra u Vranju. Prisustvo predavanjima je besplatno i otvoreno za sve zainteresovane, ali je prijavljivanje zbog ograničenog broja mesta obavezno.

Event organizers

Are you organizing Prvo WordPress okupljanje u Vranju?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews