Multiple Databases; One Project - Episode Elasticsearch

Sep 25, 2019 · Tuzla, Bosnia and Herzegovina

Arhitektura većine projekata izgleda kao jedan servis i jedan tip baze. Osim odabira programskog jezika i frameworka potrebno je i odlučiti kakvu bazu želimo, PostgreSQL, MySQL, ili idemo u smjeru takozvanih NoSQL baza poput MongoDB-a. U našem slučaju izazovi projekta su zahtjevali više različitih tipova baze pa smo na kraju završili sa čak četiri. Ovaj put govorimo o protoku podataka i fokusiramo se na razlog zašto već godinama koristimo Elasticsearch kao glavni izvor podataka.

O predavaču:

Predavanje će održati Kerim Bečić koji je završio Elektrotehnički fakultet u Sarajevu i više od pet godina radi kao software inženjer. Karijeru je počeo na projektima za energetski sektor u Bosni i Hercegovini, a potom dolazi u kompaniju Infobip i radi na više projekata vezanih za monitoring i administraciju Infobip platforme. Trenutno radi na poziciji software engineer team lead na više projekata koji se bave monitoringom platforme. U dosadašnjoj karijeri je imao dosta prilika za rad sa tehnologijama iz Java ekosistema, a Elasticsearch, koji je i glavna tema ovog meetupa, aktivno koristi više od tri godine.

Pored interesantne tematike i prilike za diskusiju, i ovaj put vam nudimo šansu da osvojite korisnu i vrijednu nagradu! Kako biste učestvovali u izvlačenju, potrebno je da popunite podatke u formi na linku ispod:

http://bit.ly/Meetup_Forma

Podaci će biti korišteni za učešće u nagradnoj igri, dostavljanje materijala sa meet up-a, te prikupljanje feedbacka.

Event organizers
  • Let's Talk about IT Sarajevo

    We are a group of people interested in sharing and discussing hot topics in a world of IT. Our goal is to expand and support IT community in the region, give back the knowledge acquired through years of experience building scalable solutions, as well as to explore other inputs and ideas.You like technology and exploring exciting new ideas? Don't be shy, join us! :)

    Recent Events
    More

Are you organizing Multiple Databases; One Project - Episode Elasticsearch?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews