Metamorf tesztelés

Jan 24, 2022 · Budapest, Hungary

Hosszú kihagyás után jövő januárban visszatérünk. Mivel a járvány alakulása elég kiszámíthatatlan ezért egyenlőre még online leszünk. Lentebb találjátok az első 2022-es online meetup részleteit. Addig is mindenkinek Kellemes Ünnepeket kívánok!

Előadó:
Matthias Hamburg, German Testing Board e.V.

Összefoglalás:
A metamorf tesztelés egy viszonylag új feketedoboz teszttechnika, amely különösen alkalmas, ha nem áll rendelkezésre elegendő tesztorákulum. A technika nem állapít meg egy elvárt eredményt minden egyes tesztesethez, hanem azt ellenőrzi, hogy a különböző tesztesetek bemenetei és eredményei összhangban vannak-e egymással. Egy kezdeti tesztesetet futtatunk, és feltételezzük, hogy az aktuális eredmények helyesek. A metamorfózis révén a kezdeti tesztesetből egy vagy több további tesztesetet generálunk, amelyek eredményeinek metamorfikusan kapcsolódniuk kell a kezdeti tesztesethez.
Az előadás saját gyakorlati példán keresztül mutatja be a technikát, besorolja azt az ISTQB módszertanba, áttekintést ad a szakirodalomról, értékeli a gyakorlati alkalmazhatóságot, és néhány gyakorlati példával szemlélteti az információkeresés és a mesterséges intelligencia területeiről, amelyek tipikusan orákulum problémával küzdenek.

Event organizers
  • Teszt & Tea

    A Teszt & Tea a Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület (HTB) által szervezett szoftvertesztelői szakmai rendezvénysorozat. Etikai kódex: A Teszt & Tea rendezvények a HTB szervezésében kizárólag a szoftvertesztelés szakmaiságának terjesztéséről, a használt eszközök, módszertanok, tapasztalatok megosztásáról szólhat. Az események kizárólagos szponzora a HTB, kivéve a rendezvény helyszín felajánlásokat. Állás lehetőségek, agresszív termék reklámok megjelenítése, elhangzása, szórólapok és egyéb mark

    Recent Events
    More

Are you organizing Metamorf tesztelés?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews

Featured Events