×
Eventil - Find Tech Events
Official mobile app
FREE - In Google Play
View
×
Eventil
Official mobile app
FREE - In App Store
View

Mentoring és szolgáló vezetés - 2. modul: Megoldásközpontú gondolkodás

Nov 22, 2019 · Budapest, Hungary
Az Y generációsok több mint fele szerint az ideális főnök inkább coach, mint vezető?
Azok az ezredfordulósok, akik mentori támogatást kapnak, kétszer nagyobb valószínűséggel maradnak hosszú távon a cégnél?
A mentorált dolgozókat ötször nagyobb eséllyel léptetik elő – a mentorokat pedig hatszor?
A mentorképzés a munkaadónak is jó befektetés lehet? Ha tudni szeretnéd, mennyire, számold ki a céged fluktuációs költségeit egy évben!

Négynapos mentorképzés 1. modul
Pontosan tudjuk, milyen fontos, hogy a juniorok megfelelő segítséget kapjanak a karrierjük elején. Két országban több mint hatszáz diákot képeztünk programozóvá egy olyan módszertannal, amelynek a mentorálás az egyik alappillére.
De azzal is tisztában vagyunk, hogy nem mindenki születik mentorszemlélettel. A jó hír viszont, hogy az ehhez szükséges készségek mind tanulhatók. A Codecool gyakorlatorientált, négynapos kurzusán olyan mentort képzünk belőled, akire minden junior – és kolléga – vágyik.
Neked szól a kurzus, ha:
 • Szeretnéd megkönnyíteni a junior kollégák beilleszkedését a csapatodba – méghozzá mindenki számára.
 • A munkavállalók megtartása fontos stratégiai célkitűzés a csapaton vagy a cégen belül – csakúgy, mint a munkavállalói elégedettség növelése.
 • Fontos számodra, hogy az újonnan csatlakozó munkatársak gyors és látványos fejlődést érjenek el – a mentoraikkal együtt.

Mit sajátíthatsz el a modul végére?

A modul célja, hogy betekintést nyújtson a megoldásközpontú szemléletbe. Gyakorlati eszközöket ad ahhoz, hogy felmerülő problémák esetén, miként fordítsuk át a saját, illetve mások hozzáállását a megoldásra fókuszálva. Ez a szemlélet döntő szerepet tölt be a motiváció fenntartásában.
 • Problémaközpontúság VS. Megoldásközpontúság
 • Megoldásközpontúság két pillére:
  1. Hogyan építsünk víziót: a tiszta vízió jelentősége az önfejlődés során
  2. Fejlődéskövetés és erőforrás megerősítés: a kitűzött célok megvalósításának támogatása
 • Brief-coaching technika használata mások támogatására
 • Hogyan építsünk csapatban megoldást egy csapattag problémájára?

A teljes kurzus 4 modulból áll. Ha szeretnél teljes, átfogó képet szerezni és széles eszköztárra szert tenni, érdemes minden modul tartalmát elsajátítanod. Miből áll a teljes képzés?

 1. Fejlődési szemlélet (growth mindset) – Hogyan tanuljunk tanulni és programozzuk át az agyunkat a folyamatos fejlődésre?
  Visszajelzési kultúra – A motivációs csodafegyver, ami nemcsak a juniorok, hanem az egész szervezet tanulását és fejlődését is segíti. (November 8.)
 2. Megoldásközpontú szemlélet – Hogyan erősítsük a kreatív problémamegoldást és a hatékonyságot a ventillálás helyett? (November 22.)
 3. Megbeszélés-facilitáció – Hogyan tartsunk olyan meetinget, ami után mindenki elégedetten áll fel az asztaltól (December 6.)
 4. Transzparens kommunikáció – Hogyan építsünk őszinte kommunikáción és bizalmon alapuló vállalati kultúrát? (December 7.)

Készen állsz?


A második tréning modult november 22-én tartjuk.
Egy tréning nap ára: 62.500 Ft + ÁFA résztvevőnként.

A kurzus többi moduljai november 8-án és december 6-7-én kerülnek megrendezésre.
Amennyiben a teljes kurzuson (4 nap) részt veszel a teljes ár csak: 220.000 Ft + ÁFA résztvevőnként és további csoportos coachingot is kapsz ajándékba.
Ha további kérdésed lenne a kurzussal kapcsolatban, csak írj erre az emailre: attila.molnar@codecool.com

Event organizers
 • Codecool Hungary

  TE IS LEHETSZ PROGRAMOZÓ! Jelentkezz a Codecool 12+6 hónapos, gyakorlatorientált programozóképzésére Budapesten vagy Miskolcon! A végére garantáljuk, hogy állást is találunk neked – és nem csak azért, mert már most is 25.000 fejlesztő hiányzik a hazai piacról. Nálunk a cégek számára tényleg értékes, munkakész programozóként fogsz felállni az iskolapadból. A tandíjat pedig ráérsz majd az első fizetéseidből törleszteni.

  Recent Events
  More

Are you organizing Mentoring és szolgáló vezetés - 2. modul: Megoldásközpontú gondolkodás?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews

Featured Events