Meetup #59: TDC Community Week 2021: Designsystemer!

Oct 25, 2021 · Trondheim, Norway

IxDA Trondheim er med på TDC Community week! Vi er ekstremt heldige som får høre fra 3 dyktige folk som jobber med Ruters designsystem, domstolenes designsystem Elsa og Duckys nye designsystem.

🚍Sally Renshaw fra Ruter (foredrag på engelsk)

Ruter provides transport to all of Oslo, and already has a well established brand, product and design system. However mobility as we know it is about to change, and so is Ruter. A new profile introduces new challenges and exciting possibilities for the way we work with product development, and we would like to share how we have placed collaboration at the center of our design system to enable us to reach our ambition of sustainable freedom of movement for everyone.

👩‍⚖️Agata Jedryszek fra Domstoladministrasjonen/Bouvet

Hvordan bygger man et fleksibelt designsystem som skal levere retningslinjer og komponenter for alle applikasjonene til Norges domstoler? Agata er teknisk ansvarlig for domstolenes designsystem Elsa og hun er virkelig et one-woman utviklingsteam! Hun skal vise oss arkitekturen sin, hvilke verktøy hun bruker, og hvordan man kommer i gang med å bygge et designsystem. Elsa er for tiden ute av beta og mange utviklingsteams har begynt å ta det i bruk. Agata kommer til å dele sine erfaringer om hvordan hun samarbeider med designere og utviklerne som bruker Elsa. I tillegg får vi en demo av hvordan det hele fungerer.

🌱Lene Ludvigsen fra Ducky

Designsystem er i vinden som aldri før, men hvordan starter man egentlig prosessen med å lage et designsystem? Lene deler litt om hennes prosess på de 3 siste designsystemene hun har jobbet med, og ser nærmere på workshopen “Parts, Products & People”, som er en veldig god måte å kickstarte et designsystem på.

Lene er en designer som brenner for systemer og orden i kaoset, og jobbmessig da spesielt designsystemer. Hun har jobbet med designsystem-konseptet siden 2017, og vært involvert i oppstart av designsystem for både Brønnøysundregistrene, Domstoladministrasjonen, og holder nå på å lage et designsystem for Ducky.

🍕Vel møtt til meetup på Habitat!
Dørene åpnes for publikum kl 16:00, og første foredrag starter kl 16:30.
Kom tidlig, vi serverer pizza! Sees på Habitat :)

💻Om TDC Community week

Savner du å møte ekte folk? I oktober braker det løs med TDC Community Week. Vi har alle gått igjennom en lang og tøff periode med pandemi og lite sosialisering. Istedenfor å arrangere en stor konferanse der mange møtes, velger vi i år å satse på de små møteplassene. Vi har invitert alle meetups i Trondheimregionen som grenser mot teknologi til å være med å lage en uke spekket med faglig innhold fordelt rundt i Trondheim. Det er i de små møtene at magien skjer, og vi gleder oss til å kunne treffe dere alle igjen i slutten av oktober.

Arrangementene blir gratis - fordi vi vil at flest mulig skal få kickstartet engasjementet sitt igjen

Med på laget har vi flere av Trondheims teknologimeetups, og det er enda plass til flere. Med støtte fra TDC kommer det til å holdes meetups over hele byen i en festuke som er proppfull av spennende lyntaler, foredrag og workshops og ikke minst god mat og drikke.

Besøk https://2021.trondheimdc.no/

Event organizers

Are you organizing Meetup #59: TDC Community Week 2021: Designsystemer!?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Topics

Featured Events