Lean Startup

Apr 12, 2017 · Groningen, Netherlands

Startups zijn hot. De meeste startups maken gebruik van Lean Startup principes. Deze stroming kan worden gezien als onderdeel van agile waarbij de focus ligt op het aanpakken van een specifiek soort waste: het maken van de verkeerde dingen.

Een van de fijnste dingen van startups is dat je bezig bent om van je eigen ideeën producten te maken. Belangrijk onderdeel hiervan is het delen van je ideeën, want door over je ideeën te praten ontwikkel je ze verder (zie ook deze animatie van hoe ideeën zich ontwikkelen: https://www.youtube.com/watch?v=NugRZGDbPFU).

Bij de aankomende sessie van AgileHubNoord krijg je de mogelijkheid om precies dat te doen! Heb je altijd al een idee voor een product? Of een probleem waar je tegenaan loopt? Voor het eten is er de gelegenheid om je idee te pitchen aan de groep! In maximaal 1 minuut kan je je idee aan de groep laten horen. Tijdens het eten is natuurlijk de gelegenheid om er eens stevig over door te praten.

Ook gaan we het spel Playing Lean (https://www.playinglean.com/) spelen om op een speelse manier de principes van Lean Startup te ervaren. Heb je zelf dit spel in bezit? Dan zouden we het spel graag voor deze gelegenheid willen lenen. Het spel is namelijk effectiever als de teams niet te groot zijn. Op dit moment hebben we twee beschikbaar.


Programma

16:45 Korte introductie agile/scrum indien belangstelling

17:15 Inloop
17:30 Officieel welkom en introductie

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk


Event organizers
  • AgileHubNoord

    AgileHubNoord is een onafhankelijke netwerkorganisatie die als doel heeft om Agile-professionals uit Noord-Nederland met elkaar te verbinden, kennis met elkaar te delen en om het Agile-gedachtegoed onder de aandacht te brengen. Dit doen we door periodiek bijeenkomsten en seminars te organiseren met onderwerpen voor een zo breed mogelijk publiek. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk.

    Recent Events
    More

Are you organizing Lean Startup?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews