In Control met Automation

Sep 1, 2022 · Maarssen, Netherlands

De definitieve datum van deze bijeenkomst is nog niet bekend. Afhankelijk van de nieuwe maatregelen zal er te zijner tijd een nieuwe datum worden ingepland.

Waar begin je met automation? Hoe haal je er echt voordeel uit? En kun je automation ook gebruiken voor je netwerkbeheer?

Red Hat en Conclusion Xforce organiseren gezamenlijk het event 'In Control met Automation'. Check hier de eventwebsite: https://bit.ly/3C3MUbS.

Programma

Interactieve Round Table discussie
Aan de interactieve round table, geleid door Alex Bron, nemen Maxim Burgerhout (Red Hat), Iliass Laghmouchi en Jørgen van der Meulen jullie mee in automation vraagstukken. Hoe pak je het aan om te starten? Waar lopen organisaties tegen aan? Er is ruimte voor het publiek om vragen te stellen of ervaringen met een ieder te delen.

People, Process, Technology
Het automatiseren van een hele technische organisatie gaat niet vanzelf. Het hebben van het juiste en correct ingerichte platform is een noodzakelijke vereiste, maar niet zonder meer voldoende. Om een hele organisatie mee te nemen op een automation reis, moeten ook de juiste voorwaarden gecreëerd worden waarmee de mensen binnen de organisatie optimaal mee kunnen doen. Bovendien kunnen we er niet omheen processen tegen het licht te houden en waar nodig te optimaliseren voordat we gaan automatiseren. Een geautomatiseerd, omslachtig proces is immers nog steeds een omslachtig proces. We praten over het belang om automation te implementeren door een hele organisatie heen, en waarom het belangrijk is om daarbij niet alleen aandacht te besteden aan technologie, maar ook aan mensen en processen.

Network Automation + demo
Conclusion ziet een toenemende vraag om naast platform automation de gehele infrastructuur stack mee te nemen in een automation strategie. Jan en Antoine tonen in een live Ansible Automation Platform demo hoe je “in control” kunt zijn op switches van onder andere Cisco, Juniper en Arista. Van switch backups (en restores), vendor-agnostic doorvoeren van wijzigingen tot het opbouwen van een dynamische documentatie met behulp van Ansible Tower (Automation Controller).

Teaser 'Ansible voor pro's' + wrap up
Alex noemt een paar voorbeelden van real-life scenario’s waar geavanceerde technische skills voor benodigd zijn, zeg maar “Ansible for Pro’s”. We delen onze ervaring graag, in dit blok is slechts tijd voor een voorproefje maar nog vóór de wrap up kun je in je agenda de datum voor de volledige sessie via MeetUp noteren.

Het wordt een mooie middag vol inspiratie en kennisdeling. Mis het niet en meld je aan: https://bit.ly/3C3MUbS

Event organizers

Are you organizing In Control met Automation?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Topics

Featured Events