×
Eventil - Find Tech Events
Official mobile app
FREE - In Google Play
View
×
Eventil
Official mobile app
FREE - In App Store
View

IDnext Meetup - Self Sovereign Identity (een update over de laatste ontwikkelingen)

Dec 10, 2019 · Utrecht, Netherlands

We nodigen je graag uit voor de IDnext Meetup dat in nauwe samenwerking met Capgemini op 10 december van 12:30 - 17:30 plaatsvindt in Utrecht.

 

Het thema van deze Meetup is ‘Anoniem maar wel goed bekend – digitale identiteiten onder controle’.

 

Digitale identiteiten zijn onderwerp van steeds meer discussies waarvan privacy de belangrijkste maar niet het enige punt is. Er zijn al methoden waarbij je als gebruiker een goede controle hebt over je eigen identiteit maar ben je dan echt anoniem? Er is een oplossing waaraan een octrooi is toegekend die dit mogelijk maakt. Dit zal tijdens de Meetup worden gepresenteerd. Een ander onderwerp is hoe digitale identiteiten op de blockchain gerealiseerd kunnen worden; met het Self Sovereign Identity Framework wordt hier een antwoord op gegeven. Daarnaast is Eidas (Een verodering waarin de Europese lidstaten met elkaar hebben afgesproken dat de dezelfde begrippen, afspraken en infrastructuur zullen gebruiken voor toegang tot onine dienstverlening) nu ruim een jaar onderweg; Het is tijd om de eerste ervaringen hiermee te delen. 

Met deze Meetup bieden IDnext en Capgemini een platform voor publieke en private organisaties om deze onderwerpen te bespreken, rekening houdend met het belang en de privacy van de digitale identiteit, het verhogen van de (digitale) bewustwording en dus ook de belangen vanuit verschillende perspectieven.

Laat je inspireren door gerenommeerde sprekers die hun kennis en expertise met je zullen delen. IDnext en Capgemini ondersteunen ook innovatieve ontwikkelingen op het gebied van digitale identiteit. Daarom zullen we verschillende innovatieve partijen de kans bieden om hun ideeën en producten te pitchen en met je te delen. En natuurlijk is er genoeg gelegenheid om te netwerken.

 

Programma                                                                                                                                                        

Deze middag kun je presentaties verwachten van o.a.  

- Esther Makaay (SIDN) - Een jaar na eIDAS,  Hoe staat het ervoor?

- Pieter Verhagen & Oskar van Deventer (TNO) - Use cases van self sovereign identity framework met blockchain.

- Bert Heijnen (ABN AMRO) - Het personal communication channel in theorie maar vooral in de praktijk

- Jan de Blaey (Cap Gemini) - Het gebruik van een Identity as service,  Wat biedt dit voor organisaties?

- Jeroen Naves (Pels Rijcken) - Wat is de juridisch rol van identiteiten in een smart contract?

Aansluitend op de Meetup zal de IDnext eindejaarsborrel plaatsvinden. Met de deelnemers van de Meetup en onze partners zullen we het jaar 2019 uitluiden.

 

Wat is Cap Gemini?                                                                                                                                          

Geld overmaken, de voorraad in een winkel checken of je pakketje volgen. Zonder dat je het weet heb je op verschillende manieren al regelmatig te maken gehad met Capgemini. Samen met onze opdrachtgevers creëren wij namelijk business- & IT-oplossingen die aansluiten op de behoefte van de klant, concrete resultaten geven én die hun concurrentiepositie verbetert. Onze experts leveren dus echt een impactvolle bijdrage aan het dagelijkse leven van onze opdrachtgevers en hun klanten.  

                                              

Meer informatie over Cap Gemini.

 

 


 

 


 
 

Event organizers
  • IDnext platform

    IDnext is an open and independent platform to support and faciliatie innovative approaches in the world of Digital identity, creare awareness, provide a knowledge and networking platform for experts in IT, Business and Marketeers as an European centre of expertise, and to ensure that everyone connected with the platform stays at the forefront of the technology, services and business by supporting innovation and by stimulating and supporting exchange of knowledge and collaboration. -------------------------

    Recent Events
    More

Are you organizing IDnext Meetup - Self Sovereign Identity (een update over de laatste ontwikkelingen)?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews

Featured Events