Episerver.Forms och tillgängliga formulär

May 2, 2018 · Södermalm, Sweden

Att skapa tillgängliga formulär i Episerver kan vara en utmaning både för gränssnittsdesign, frontend, backend och även för redaktörer. Välkommen till den tjugofemte träffen för Episerver-utvecklare i Stockholm, en lärorik kväll i Episerver.Forms, tillgänglighet och WCAGs tecken! Den här gången är det den digitala byrån Metamatrix som bjuder in och delar med sig av konkreta tips utifrån nylanserade webbar med krav på hög tillgänglighet.

Program
17:30 Välkommen! Kom och häng, ta en öl eller läsk och snacks.
18:00 Tillgängliga formulär, design och frontend
19:00 Paus - vi bjuder på wraps från favoritstället Babel Deli.
19:20 Implementation av tillgängliga Episerver forms
20:20 Mingel och eftersnack med öl!
21:30 Tack och hejdå

Tillgängliga formulär, design och frontend
Vi börjar med att Calle Törnquist, gränssnittsdesigner, berättar hur du designar ett bra webbformulär och hjälper användarna framåt med rätt typ av inmatningsstöd, felmeddelande och varför det ibland är bättre att ange vilka fält som är frivilliga att fylla i, istället för vilka som är obligatoriska. Han kommer också att ge konkreta tips kring WAI-ARIA och tillgänglig gränssnittskod.

Calle Törnquist är AD, interaktionsdesigner och gränssnittsutvecklare på Metamatrix. Som designer ligger målgruppens unika förutsättningar, användbarhet och tillgänglighet i fokus.

Implementation av tillgängliga Episerver forms
Sedan fortsätter Martin Ryttler, systemutvecklare och lösningsarkitekt, om backend-implementeringen av Episerver forms utifrån konkreta case. Nu ligger fokus på custom form och element block, samt validatorer och actors.

Martin Ryttler är systemutvecklare och lösningsarkitekt på Metamatrix. Han har lång och bred erfarenhet av att skapa sofistikerade och kreativa lösningar inom Microsoft-världen. I det dagliga arbetet handlar det främst om att ta fram lösningar för integration mellan webb och andra system.

Kvällens sponsor
Metamatrix är en digital byrå som skapar hållbara koncept och lösningar som gör skillnad. Vi utvecklar framförallt i .Net och är Episerver Solution Partner samt Umbraco Partner. Här arbetar 15 personer bestående av riktigt duktiga systemutvecklare, strateger, projektledare, designers och kundansvariga. Vi är stolta över våra fina kunder som fokuserar på samhällsnytta och som är allt från fackförbund och andra medlems¬organisationer till myndigheter och företag.

Event organizers

Are you organizing Episerver.Forms och tillgängliga formulär?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews