Debreceni Teszt és Tea

Apr 15, 2019 · Debrecen, Hungary

Kisebb kihagyás után örömmel jelentem be idei első debreceni meet-upunkat. Az eseményt a Debreceni Egyetemmel és a Debreceni Tesztelői Kerekasztallal közösen rendezzük. Ez alkalommal 3 előadással kedveskedünk debreceni kollégáinknak.

Hargitai Zsolt: TMMi

Orosz Sándor: Termékcsalád tesztautomatizálás

Tesztautomatizálási megközelítés hatékony kivitelezése közös kódbázisra épített termékcsaládhoz.

A termékcsalád testvér-alkalmazásai főleg közös funkciókkal rendelkeznek de nem szabad megfeledkezni a különbségekről sem, a termékcsalád evolúciós változásairól, azokról a dolgokról, melyek apró változtatásokként jelennek meg konfigurációs szinten de drasztikusan megnövelhetik a tesztelési erőforrás-igényt.

Az előadás során arra keresünk válaszokat, hogy hogyan tartható fenn a tesztelendő alkalmazás és a teszt szoftver közötti szinkronizáció anélkül,

hogy jelentősen sérülne a karbantarthatóság, viszont gyorsan reagáljunk a termékcsalád változásaira?

Mi történik ha már korábban lefejlesztett és kiadott funkciók változnak meg a termékcsalád új funkciói, esetleges arculatváltása miatt?

Tándor Ágnes: Te melyik Tesztautomatizálási piramis-alkat vagy?

Számtalan publikáció jelent meg a tesztautomatizálási piramis poliformizmusáról, mégis a legtöbb esetben még mindig a jól megszokott piramis formát követjük.

Előadásom során szeretnék rávilágítani, hogy nem illeszkedhet minden szoftverre ugyanaz a forma, mindegyiknek megvan a saját alakja.

Hogyan válasszuk ki a szoftverünkhöz illeszkedő teszt-alkatot? Beszéljünk tényekről, metrikákról, amelyek segíthetnek a döntésben.

Event organizers
  • Teszt & Tea

    A Teszt & Tea a Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület (HTB) által szervezett szoftvertesztelői szakmai rendezvénysorozat. Etikai kódex: A Teszt & Tea rendezvények a HTB szervezésében kizárólag a szoftvertesztelés szakmaiságának terjesztéséről, a használt eszközök, módszertanok, tapasztalatok megosztásáról szólhat. Az események kizárólagos szponzora a HTB, kivéve a rendezvény helyszín felajánlásokat. Állás lehetőségek, agresszív termék reklámok megjelenítése, elhangzása, szórólapok és egyéb mark

    Recent Events
    More

Are you organizing Debreceni Teszt és Tea?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews