CoderDojo Brecht - 02/10/2021

Oct 2, 2021 · Brecht, Belgium
Tijdens een CoderDojo leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enz.

Ook deze maand zijn jullie weer welkom in de Sint-Michielschool om te komen programmeren, spelletjes maken, enzovoort.

We mogen de maatregelen intussen terug een beetje loslaten. Dat betekent dat de sessie opnieuw 3 uur kan duren, mét pauze, en een toonmoment vanaf 16:30u. Bovendien kan je deze keer naast Scratch ook met de micro:bit aan de slag. Een aanrader voor kinderen die al enige ervaring met Scratch hebben en toe zijn aan iets nieuws.

Een overzichtje van de beperkingen waar we wel nog rekening mee houden, vind je hieronder.

Wil je meedoen? Schrijf je dan zeker in!

Covid-maatregelen

  • Deelnemers boven de 12 jaar en coaches moeten een mondmasker dragen
  • Ouders die bij hun kinderen willen blijven moeten ook registreren. Zij kunnen een 'ouder'-ticket bestellen.
  • Ouders die niet geregistreerd zijn, mogen niet mee binnenkomen. Kinderen worden afgezet aan de groene poort aan de kant van het Gemeentepark, waar ze worden opgevangen door één van de coaches.
  • We zien er in de mate van het mogelijke op toe dat de afstand gewaarborgd blijft.
  • Vooraf én na afloop moet iedere deelnemer de handen wassen of desinfecteren.
  • De ouders wachten hun kinderen buiten op en houden daarbij rekening met social distance.

Over CoderDojo

CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  CoderDojo wilt aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

Praktische informatie

Je kan deelnemen tussen 7 en 18 jaar. Ben je  jonger dan 12 jaar dan word je het best begeleid door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren. We appreciëren het als ouders een halfuur voor het einde van de Dojo terugkeren om het toonmoment mee te maken en de vrijwilligers achteraf wat te helpen bij het opruimen. Bij deze sessie zal het toonmoment omwille van de covid-maatregelen niet doorgaan.

Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien. Bij deze sessie vragen we omwille van de covid-maatregelen om altijd zelf een laptop mee te brengen.

Registreren & annuleren

Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de deelnemer. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciet vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo  rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.

We waarderen het dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden, en als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via brecht@coderdojobelgium.be.

Vragen

Contacteer ons via brecht@coderdojobelgium.be! Tot snel!

Wij respecteren je privacy

CoderDojo is leuk en daarom tonen wij graag waar we mee bezig zijn. We nemen tijdens onze activiteiten foto’s van onze deelnemers en begeleiders die we daarna op sociale media plaatsen. Het kan gebeuren dat je zoon of dochter daarom gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven.

We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website.

Event organizers

Are you organizing CoderDojo Brecht - 02/10/2021?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews

Featured Events