CoderDojo Asse online - 15/1/2022 Online

Jan 15, 2022 · ,
ONLINE SESSIE - DOE MEE MET CODERDOJO ASSE VAN BIJ JOU THUIS.

Voor dit evenement gaan we met CoderDojo Asse volledig online. Je kan dus deelnemen van bij jou thuis, achter je eigen pc/laptop. Gezien de huidige maatregelen naar aanleiding van de Corona/COVID-19-crisis komen we niet fysiek samen maar enkel online.

We gaan het experiment aan met de technologische hulpmiddelen die we hebben. Doe je mee?

Wat heb je nodig?

Een pc/laptop die verbonden is met internet, met een microfoon (de microfoon die ingebouwd is in je computer - als je die hebt - is oké) en een camera.

Om samen te kunnen werken, gaan we zoom gebruiken. Als je ingeschreven bent, sturen we je voor de start van deze CoderDojo een link naar de online omgeving die we hebben opgezet.

We raden aan dat je op voorhand even de instellingen van je pc/laptop test om te checken of alles in orde is. Dat kan op zoom.us/test. Daar kan je dan ook de plugin/software installeren.

Welke tracks (onderwerpen) zijn er?

Omdat we volledig online werken, moeten we de onderwerpen die we aanbieden even beperken. Je kan momenteel enkel kiezen voor Scratch, micro:bit online of Python.

Over CoderDojo

CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren  een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  CoderDojo wil aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

Praktische informatie

Je kan deelnemen tussen 8 en 17 jaar.

Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien.

Registreren & annuleren

Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de  deelnemer. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciet vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo  rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.

We waarderen het dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden, en als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via asse@coderdojobelgium.be.

Vragen

Contacteer ons via  asse@coderdojobelgium.be! Tot snel!

Wij respecteren je privacy

CoderDojo is leuk en daarom tonen wij graag waar we mee bezig zijn. We nemen tijdens onze activiteiten foto’s van onze deelnemers en begeleiders die we daarna op sociale media plaatsen. Het kan gebeuren dat je zoon of dochter daarom gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven.

We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website.

Event organizers

Are you organizing CoderDojo Asse online - 15/1/2022?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Online Event
Online Event

A place to meet the most active, international community members

Social
Rating

based on 0 reviews