×
Eventil - Find Tech Events
Official mobile app
FREE - In Google Play
View
×
Eventil
Official mobile app
FREE - In App Store
View

Budapest Agile Meetup - Amikor az agilis beszállító találkozik a valósággal...

Sep 26, 2019 · Budapest, Hungary

Abban bizonyára mindannyian egyetértünk, hogy mindenki akkor a legelégedettebb, ha a lehető legtöbb értéket kapja a pénzéért. Hiszünk abban, hogy az agilis szemlélet és eszközök segíthetnek ezt elérni. Egy szervezet agilis tranzíciója évek hosszú fáradtságos munkáját igényli. Beszállítóként egy olyan modellt alakítottunk ki, amiben nem szükséges előfeltétel ez, mi olyan támogatást és csapatot nyújtunk, ahol ez a tudás és szemléletmód már rendelkezésre áll.
A Nitrowise komplett agilis csapatokat tud biztosítani (UX-ssel, SM-mel, PO-val, automata tesztelővel), így a megrendelőnek elég csak az ötleteit és az üzleti igényeit hoznia.
De mielőtt az merülne fel, hogy nálunk agilitásból van a kerítés is...
A meetupunk arról fog szólni, hogy mi a mi modellünk, mi történik akkor, amikor szembe jön velünk a valóság. Mesélünk arról, milyen falakba ütköztünk, hogyan bontottuk le azokat és melyek állnak még jelenleg is. Pl.:
· Hogyan tudjuk beilleszteni az agilis eszközeinket oda, ahol nem ez a működés jelenleg?
· Mik az agilis modell titkos és működő összetevői?
· Min múlik az értékszállítás sikeressége?
· Milyen az ideális agilis megrendelő, aki ki tudja hozni a maximumot a beszállítóból?
· Mi a különbség a projekt menedzser és a product owner (PO) között?
· Milyen olyan projektben dolgozni, ahol két PO van?

Az előadás után vendégeink vagytok egy sörözős kötetlen további beszélgetésre, ahol személyes tapasztalatcserére is lehetőség nyílik.

FERENCZI BALÁZS:
Programozóként, majd projektvezetőként kezdtem a szakmai pályafutásomat a BME elvégzése után. Később, szervezeti vezetőként több alkalommal volt lehetőségem 70-90 fős informatikai szervezetet felépíteni, amelyekkel Mrd-os nagyságrendű szoftverfejlesztési projekteket valósítottunk meg. Most a Nitrowise Zrt. alapítójaként kihívásomnak tekintem, hogy megváltoztassam, amit eddig a világ a szoftverfejlesztésről gondolt, ezért igyekszünk az általunk használt agilis modellt, agilis értékrendet eljuttatni, oktatni, ahol erre szükség van. Szeretném az így elérhető kiemelkedő szállítási potenciált a fenntartható fejlődés érdekében felhasználni, és olyan projekteket megvalósítani, amivel hatékonyan támogathatjuk partnereink digitalizációs törekvéseit, illetve amelyek által jobbá tehetjük Földünket az erőforrások okos felhasználása mellett.
A meetupon szeretném az említett modell néhány, talán kevéssé ismert és használt elemét bemutatni, hogy aki megrendelőként dolgozik még jobban kiaknázhassa ennek előnyeit.

LÁNCHIDI BALÁZS
Az elmúlt közel 10 évben széleskörű tapasztalatokat szereztem informatikai projektben megrendelői, szállítói, valamint tanácsadói oldalon is. Ez alatt az idő alatt dolgoztam kis és nagyvállalatnál, multinacionális és magyar cégnél, scrum masterként, product ownerként és coachként is. Jelenleg a Nitrowise product owner csapatát erősítem. Heti 1 alkalommal hívjuk össze a cégen belül az agilis improvement community-t, ahol a gyakorlatból vett kihívásokra keresünk közös megoldásokat, és folyamatosan keressük, hogyan tehetjük jobbá a működésünket, egymás oktatásával és az agilis értékek minél szélesebb körű bevezetésével. Az itteni témákból is szemezgetek majd az előadásomban.

HALMOSI GÁBOR:
Immáron 7. éve vezetek informatikai projekteket, mely időszak alatt több alkalommal is volt szerencsém átélni, hogy milyen pozitív és negatív hatásokkal jár az, amikor egy cég elkezdi bevezetni az agilis eszközöket, módszertanokat, szemléletet. Projekt menedzserből szépen lassan Product Ownerré váltam és a „sikeres” projekt zárás helyett a partnerek elégedettsége, az üzleti érték maximalizálása lett az, ami a mindennapjaimat vezérli. A meetup-on arról fogok beszélni, hogy miért gondoljuk úgy a Nitrowise-nál, hogy a beszállítói oldalról is szükség van PO-ra, hogyan működik ez egy valós projektben, illetve miért nem működik bizonyos esetekben.

A meetup-on videó felvétel fog készülni.

Köszönjük a helyszínt és cateringet a Nitrowise-nak!

Event organizers
  • Budapest Agile Meetup Group

    Budapesti, magyarországi agilis projektvezetok, rendszer tervezok, fejlesztok és vállalkozás vezetok személyes kapcsolatteremtését, kötetlen információ cseréjét támogató on-line webhely.

    Recent Events
    More

Are you organizing Budapest Agile Meetup - Amikor az agilis beszállító találkozik a valósággal... ?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews

Featured Events