×
Eventil - Find Tech Events
Official mobile app
FREE - In Google Play
View
×
Eventil
Official mobile app
FREE - In App Store
View

Blockchain Technology Meetup Twente

Apr 25, 2019 · Enschede, Netherlands

Tijdens de meetup van donderdag 25 april verzorgt Coinversable een keynote rondom het Validana blockchain platform en de toepassing hiervan binnen onderwijs.

Coinversable is een bedrijf dat is opgericht door twee UT alumni en is gevestigd in Deventer op innovatiecampus De Gasfabriek. In 2016 zijn Steven Verkuil en Erwin Bisschop begonnen met het ontwikkelen van praktisch bruikbare blockchain applicaties. Inmiddels groeit het bedrijf flink en heeft Coinversable applicaties ontwikkeld voor onder meer DUO, Greenchoice, Belastingdienst, UWV en SURF. Al deze applicaties maken gebruik van het open-source Validana platform.

Validana is een high-performance open-source ecosysteem gebaseerd op blockchain technologie. Het stelt gebruikers in staat om over organisatiegrenzen heen betrouwbaar samen te werken waarbij compliance en data-integriteit gegarandeerd worden. Dit platform is volledig open-source ontwikkeld door Coinversable. Zie https://validana.io/ voor informatie en de broncode.

In de keynote zal Coinversable dieper ingaan op dit platform: waar is het geschikt voor? Welke ontwerp-keuzes zijn gemaakt? Wat onderscheidt Validana? Daarnaast is er aandacht voor de toepassingen die erop zijn ontwikkeld.

Er zal met name ingezoomd worden op het project dat Coinversable samen met SURF doet rondom OpenBadges. Dit project heet de EduChain en maakt het onder andere mogelijk dat onderwijsinstellingen elkaars prestaties (badges) voorzien van een digitale en decentrale endorsement. Zo wordt het voor studenten uiteindelijk makkelijker om hun eigen opleiding flexibel vorm te geven.

Tijdens de tafeldiscussie zal er volop ruimte zijn om met elkaar in gesprek te gaan over Validana en over de toepassingen van blockchain in het onderwijs.

Meetup Agenda

15:45 inloop
16:00 Welkom
16:05 Keynote: Toepassing van het binnen het onderwijs.
16:45 Q&A - pitches door leden
17:00 Tafel discussies
17:40 Samenvatting per tafel en rondvraag
18:00 Netwerkborrel

Locatie: gebouw The Gallery, Universiteit van Twente.

Je kunt zelf ook een pitch verzorgen van ca. 5 minuten; neem hiervoor contact op met Peter Langela: [masked]

Graag tot donderdag 25 april!

Peter Langela

Event organizers
  • Blockchain Technology Meetup Twente

    Regelmatige bijeenkomsten, iedere laatste donderdag van de maand, over Blockchain Technologie in Twente en andere relevante thema's. Thema's worden gedefinieerd op basis van interesse van de Meetup-groep, voorbeelden: Cryptocurrencies, Health, Industrie, Blockchain Technologie. Het basisprogramma: we starten de bijeenkomst met een keynote, vervolgens een aantal korte momenten waarop aanwezigen de kans krijgen kennis te delen, daarna groepsdiscussies over thema's, wrap-up en afsluiting.  Communication durin

    Recent Events
    More

Are you organizing Blockchain Technology Meetup Twente?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews

Featured Events