×
Eventil - Find Tech Events
Official mobile app
FREE - In Google Play
View
×
Eventil
Official mobile app
FREE - In App Store
View

Apeldoorn JUG @ Belastingdienst: Workshop Pivotal container-platform

Jun 13, 2019 · Apeldoorn, Netherlands

Meet the power of container-platforms in action: build, run, and scale your apps.

Docker wordt inmiddels op veel plekken gebruikt. Maar hoe sluit de infrastructuur maximaal aan op het gebruik van containers? Container platforms gaan verder dan alleen het gebruik van Docker of Kubernetes. Vragen als: hoe gaan we de vele services beheren? Hoe richten we een schaalbare ontwikkelstraat in voor een microservice landschap waar je als ontwikkelaar en beheerder blij van wordt? Een container platform als Pivotal Cloud Foundry biedt hiervoor oplossingen. Tijdens deze avond ervaar je dit in de praktijk.

We gaan hands-on aan de slag in de Pivotal workshop. Tijdens deze workshop gaan we een gegeven applicatie deployen en (op)schalen op het container platform. Platform features, zoals metrieken over de applicatie, logging en autorisatie komen aan bod.

Voor deelname aan de Pivotal workshop is het gebruik van een eigen laptop, voorzien van specifieke (versies van) software noodzakelijk:
- JDK 8 of hoger
- Apache Maven 3.3 of hoger
- Git client
- favoriete IDE of text editor
- HTTP client (curl, HTTPie o.i.d)

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door de Belastingdienst en Quintor, in samenwerking met Red Hat.

Programma:
17.30 Inloop & maaltijd
18.30 Opening & keynote
19.00 Pivotal workshop
21:00 Afsluiting & borrel tot ca 21.30
Keynote & workshops zijn in het Nederlands.

Locatie:
Belastingdienst Informatievoorziening (B/IV)
John F. Kennedylaan 8, 7314 PS Apeldoorn

Sprekers:
Bram Starmans-van den Hout is Java architect bij de Belastingdienst. Binnen zijn team wordt gewerkt aan Java infrastructuur. Met deze toolset kunnen Java-developers hun applicaties ontwikkelen, testen en leveren. Onze missie is om de teams te faciliteren op het snel kunnen leveren van business waarde.

Jeroen Wolff is Cloud Native Specialist en Innovator App Development. Jeroen is werkzaam bij de Java OntwikkelStraat als onderzoeker en vernieuwer van het ontwikkelen en voortbrengen van (Java) applicaties binnen de Belastingdienst.

Arjen Wassink is Java architect bij Quintor. Momenteel is Arjen bij ING werkzaam om diverse oplossingen met behulp van microservices neer te zetten. Met container technologie zoals Docker en Kubernetes heeft Arjen veel ervaring opgedaan. Samen met Ray Tsang van Google heeft Arjen diverse presentaties gegeven over Kubernetes. Container platforms ziet hij als ‘the next step’ waar je als developer én beheerder zeker over wilt beschikken.

Rick te Brake werkt als software engineer bij Quintor. Hij heeft de afgelopen 8 jaar aan verschillende grote Java projecten gewerkt en houdt zich momenteel bezig met het opzetten van een API platform binnen een microservices architectuur. Daarnaast heeft hij veel interesse in reactive systems en experimenteert graag met de verschillende technieken die daarbij horen.

Deelname:
Deelname is gratis. Het aantal deelnemers is vanwege de workshop en begeleiding gemaximeerd op 25 deelnemers, maar rekening houdend met enkele no-shows of late afmeldingen hebben we deze opengesteld voor 28.

Praktisch:
• Neem een identiteitsbewijs mee voor legitimatie.
• Aanmelden met achternaam zoals op identiteitsbewijs.
• Heb je dieetwensen? Geef het dan aan ons door.
• Parkeren kan, na aanmelding bij de slagboom, in de kelder bij de hoofdingang.

Event organizers

Are you organizing Apeldoorn JUG @ Belastingdienst: Workshop Pivotal container-platform?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews

Featured Events