An Inconvenient Truth: The Dark Side of Digital.

May 28, 2018 · Groningen, Netherlands

Sciencefiction wordt werkelijkheid, met ook de nadelige gevolgen. Sommige scenario's uit series als Black Mirror zijn realiteit. Criminelen en het commercieële bedrijfsleven lopen voorop en een data-gretige overheid maken maar wat graag gebruik van digitale technologie. En niet te vergeten: kunstmatige intelligentie geeft super-powers aan kwaadwillenden. Hoe ziet de toekomst eruit? Moeten we ons zorgen maken of valt het wel mee?

Sprekers:

Jarno Duursma is trendwatcher digital technology en schreef een boek over de kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie. Jarno sprak in de afgelopen weken vaak in landelijke media over "de donkere kant van kunstmatige intelligentie". Hij schijnt zijn licht op de risico's van "The age of the algorithm".

Dark web, Ransomware-as-a-service en cybercriminaliteit. Het topje van de ijsberg van digital crime. De georganiseerde misdaad heeft de voordelen van de digitale wereld ontdekt. Frank Smilda is "Head of the intelligence organisation" bij de politie en gespecialiseerd in de inzet van digitale machtsmiddelen van criminelen. Daar komt hij over vertellen.

Moderator

Lykle de Vries is moderator voor deze SMC050 bijeenkomst. Velen kennen hem als Blockchain Realist en programmamaker van Noorderlink. Ook is hij mede-initiatiefnemer van het radioprogramma 'Schepen aan de horizon' over de impact van nieuwe technologie.

28 mei 2018. Inloop 19.00 uur, start 19.45 uur.

Event organizers
  • SMC050

    SMC050 is een initiatief om professionals, bedrijven en experts op het gebied van technologische trends en digitale innovatie in de regio bij elkaar te brengen. 1x in de 6 weken een avond met twee lezingen @Martiniplaza. Met onderwerpen als Augmented Reality, Chatbots, Blockchain, Internet Of Everything, Virtual Reality, Singularity, Exponential technologies, Drones, Virtual Assistants, Bitcoins, Privacy, Deep Learning, Artificial Intelligence, Cryptocurrencies, Conversational interfaces, Smart Cities, Sm

    Recent Events
    More

Are you organizing An Inconvenient Truth: The Dark Side of Digital.?

Claim the event and start manage its content.

I am the organizer
Social
Rating

based on 0 reviews